Változás és egyéb gondolatok

 2009.06.19. 21:41

A változás magában hordozhat jót is és rosszat is, de sose rossz változtatni azokon a dolgokon amikkel nem vagyunk megelégedve. Minden változás kockázattal jár de aki nem kockáztat az sosem lesz igazán boldog. Ha az ember változtatni akar valamin az életében akkor kénytelen megtenni az első lépést ahhoz, hogy legyen valami látszata és így már esélye van arra, hogy megszabaduljon azoktól a dolgoktól amik rosszul érintették. Sok ember fél az új dolgoktól, környezettől stb., tehát fél attól hogy elhagyja megszokott életét. A megszokás nagy úr, de aki belekényelmesedik és közben csak sínylődik az sosem lesz igazán boldog. Ha az ember változtat annak mindig van valami alapja, szóval valamire épített és azon változtat nem pedig fejjel megy a falnak - jó esetben. Szóval a változások mindig valamire épülnek. Ha sikeresebbek vagy boldogabbak szeretnénk lenni akkor érdemes vállalni a kockázatot és megtenni érte az első lépést. Ez bátorságot igényel. Viszont ha már megtettük az első nehéz lépést nem lehet visszakozni, visszafordulni. Ezt a gyávák teszik… És vannak a bizonytalanok. Akik nem bírják eldönteni, hogy mit tegyenek és állandóan azon agyalnak, hogy „mi lett volna, ha…?” vagy „mi lenne, ha…?”. Egy idézet szerint ez a kérdés nem létezik, csak megtévesztő tanakodás.  És igaz… Ahányszor elkezdtem ezeken filózni a végén mindig oda lyukadtam ki, hogy mekkora egy csődtömeg vagyok… Mondjuk ebben van valami… Na de mindegy a saját csődtömeg életemet kihagyom ebből már. Elbaltázásból csillagos 5-öst kaptam. Csak annyit kérek, hogy egyedül had legyek részese ennek a rémálomnak.

Hogy is mondta egyik ismerősöm? „Az a helyzet, hogy a világ egy nagy rakás szar! Bocs a kifejezésért. Szóval egy nap hirtelen beugrott, hogy ez a Nagy Szar lehetne jobb is."

Ne féljünk változtatni!
Itt ülök, holnap érettségi… És ott tartok, hogy lassan a fejemet fogom a falba verni. :( Itt ülök, mint egy lefagyott Windows, és az nem jó…

Elegem van.


Aludni .. remélem

Aludni ugyan nem tudok,
A mai nap után,
Testem addig fogom kínozni,
Míg magától el nem fog aludni.

Inkább, minthogy lelkem szenvedjen,
Inkább, minthogy gondolkodjak egész éjjel.
Inkább itt kinn ülök.
S várok, míg az ágyba nem szédülök.

 

Jó éjszakát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yana-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr471196158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allison 2009.06.23. 21:45:34

huh de darkosra vetted a figurát :D
na végül is hogy sikerült az angolod??? Jó lett, tuti, én tudom :D :P
pusz ^^
süti beállítások módosítása